İnsanoğlunun Doğaya Verdiği Zararlar

"Doğaya Verilen Zararlar"

İNSANOĞLUNUN DOĞAYA VERDİĞİ ZARAR

Yıl oldu 2018, geldi ve geçip gidiyor. İnsanlar hala düşüncesiz ve yarını umursamadan hareket ediyor. Doğayı katletmeyi geç, aslında bizi katlediyorlar. Yavaşta olsa, ucunda ölüm var.

Eskiden izlediğim bir animasyon vardı, en net şekil de insanoğlunun zararları;

AĞAÇLARIN ÖNEMİ

Tek gövdesi bulunan, beslenmeyi ana ve yan köklerden alan en az 4-5 m boyundaki odunsu bitkilere "Ağaç" denir. Bu Ağaçların oluşturduğu bitki topluluğunada "Orman" denir. Ağaçların, Ormanların yani yeşil bitkilerin önemini kavratmak için her yıl 21-26 Mart arası Orman Haftası olarak kutlanır.

ELBETTE AĞAÇ KESİLECEK, FAKAT NASIL?


Eskiden olmasa da günümüz de biraz da olsa farkına varılan "Doğa Katliamı" için alınabilecek önlemler oldukça fazla. Buna en büyük örnek "Endüstriyel Ağaç Tarımı".

"Dünya da her 2 yıl da bir, Bulgaristan büyüklüğü kadar orman kaybediyor." Çoğu da yasa dışı ve sırf para kazanmak için yapılan ağaç kesimleri.

Odun için ağaç tarımı (endüstriyel plantasyon) çevreyi kirletmediği gibi başta oksijen üretme ve C02 tutma olmak üzere çeşitli yollardan çevreye "hizmet etmektedir."
Endüstriyel olarak özel dikilen ağaçların yetişme süresi yaklaşık 20 yıl ve hasat zamanı bu ağaçlar, 30 Metreye kadar yükseklikte devasa ağaçlar oluyorlar.
Bu konuyu yazmadan bir kaç dakika önce de belgesel de anlatılanları gördüm, belki etkim dokunur diye sizlerle de paylaşmak istedim.
"ARTIK BUNA BİR SON VERİLMELİ."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Serum Nasıl Hazırlanır? Serum Setleme İşlemi

Hastaya Damar Yolu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?